Eva Wong: Útmutató a taoizmushoz - Megjelent a második kiadás!

Útmutató a Taoizmushoz

 

Eva Wong: Útmutató a taoizmushoz!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy ismét megjelent a belső alkímiai előadáshoz szükséges tankönyvünk, így akinek az első kiadásból nem jutott, most kitöltheti a könyvespolcán tátongó űrt.

Eva Wong Mesternő a vallásos tiszteletet és a tudományos alaposságot kiválóan ötvözve mutatja be a taoizmus teljes rendszerét. A könyv rövid ismertetője:

„A taoizmus szellemi áttekintésének ezen útmutatója nem csak a taoizmus történetének fontos eseményeit, a szövegeket lejegyező Bölcseket, vagy a taoista gondolkodás különböző iskoláit mutatja be, hanem arra is ráérez belőle az Olvasó, hogy milyen a taoizmust gyakorolni napjainkban.

A könyv három részből áll:

  • A taoizmus története nyomon követi a hagyomány fejlődését a történelem előtti Kína sámánjaitól kezdve a klasszikus időszakon át (beleértve Laozi, a híres Bölcs tanításait), érintve a taoizmusnak, mint vallásnak a kezdetét, a misztikus és alkímiai taoizmus felemelkedését, valamint a taoizmus, buddhizmus és konfucianizmus egységbe rendezését.
  • A taoizmus rendszerei bemutatja a mágikus iskolákat, jövendöléses gyakorlatokat, vallásos szertartásokat, a belső alkímiát és a helyes cselekvés útját.
  • A Taoista gyakorlatok a meditációt, a test művelésének technikáit és a megtisztulás, szertartás, illetve talizmános varázslás rítusait tárgyalja.

Az értékes kézikönyvet átfogó könyvjegyzék zárja, segítséget nyújtva a további tanulmányokhoz.”

 

Szerző: Eva Wong

Cím, alcím: Útmutató a taoizmushoz – Átfogó bevezetés egy ősi kínai szellemi hagyomány történetébe, filozófiájába és gyakorlatába

ISBN: 978-963-08-2145-2

Kiadja: a Magyar Taoista Egyház Teljes Valóság Könyvkiadója

Kiadás ideje, helye: 2011. Budapest

Oldalszám: 297 oldal

Beszerezhető: az Oktatókon keresztül, a Központban, a Tanyán vagy a Lunarimpex Kiadó weboldalán