Tájékoztatás

Tájékoztatás

Ez évtől ismét megkaptuk a technikai számot, mellyel az egyházaknak és vallási célú egyéb közösségeknek felajánlott szja 1%-ot fogadhatjuk. Ezzel a régi Egyházi adószámra már nem küldhető 1%. Helyette, Shen Dao Egyesületünk tudja fogadni az egyesületi 1%-os felajánlást.

Ezek adatai a következők:

Egyházi 1%:

A kedvezményezett neve: Magyar Taoista Egyház (MTE)

Technikai szám: 0877

 

Egyesületi 1%:

A kedvezményezett neve: Shen Dao Egyesület 

Adószáma: 19266040-1-19

Megtisztelő támogatását előre is köszönjük!

 

Néhány hasznos információ az 1% felajánlásához:  

A Nav Szja ( https://nav.gov.hu/nav/szja/szja   ) oldalán szerepel az információ az 1%-os rendelkezés módjairól.

Közvetlenül innét elérhető  ( https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login  ) egy nyilatkozatkitöltő a postai beküldőknek. Emellett az ügyfélkapuval rendelkezők innét már most 2 perc alatt beküldhetik a nyilatkozatot - az szja bevallásuktól teljesen függetlenül.

 A nyomtatványkitöltő nélkül a mellékelt, MTE azonosítóval ellátott nyilatkozatot kell kézzel kiegészíteni. Ehhez tartozóan csatoljukm még a Nav igazgatóságok postacímének listáját.

 Elég egyszer megjelölni a technikai számos kedvezményezetteket. Az ezekre tett nyilatkozat - ellenkező hiányában - automatikusan megújul minden évben :)

 1996. évi CXXVI. törvény

1. § (7) Az adóhatóság a 4/A. § (1) bekezdés a) pontja szerinti kedvezményezett részére a rendelkező nyilatkozatot az újabb kedvezményezett megjelöléséig vagy a rendelkező nyilatkozat visszavonására irányuló nyilatkozat benyújtásáig veszi figyelembe.

 4/A. § *  (1) ....kedvezményezettnek minősül

a)  a vallási egyesület, a nyilvántartásba vett egyház, a bejegyzett egyház, a bevett egyház (ide nem értve ezek belső egyházi jogi személyeit)...

 Végül egy gyűjtőoldal az az egyházi 1%-ról:

https://egyhaziegyszazalek.lap.hu/    

 

 

Egyházunk bankszámlaszáma megváltozott!

Az új számlaszámunk:

ERSTE Bank:

11600006-00000000-85410550

Tartalom átvétel